lørdag den 12. februar 2011

Fra drivhusdrømme til duftpelargonier fra Paradehuset på Gisselfeld

Drivhusdrømmene er i fuld gang - og jeg får snart brug for et, der er meget større. Jeg har endnu ikke lært begrænsningens kunst. Jo mere det lykkes at fremdrive, jo mere vil jeg eksperimentere. Fra tidlig forår myldrer alle de nye spirer frem, og inden længe bugner det med grønne planter og skønne blomster. Jeg elsker mine hyggestunder i min lille oase. Lige fra såning til sensommerens forfald, hvor kun druerne holder ud til det allersidste.
På billedet fra sidste sommer står duftpelargonien Roberts Lemon Rose og lyser op på bordet midt i drivhuset. Den er hjembragt fra Paradehuset på Gisselfeld. Et fantastisk sted med en helt speciel atmosfære, som bare må opleves. Og så er det så hyggeligt med en lille sludder med Stig, som gerne fortæller om sine planter og giver gode råd om pasning og pleje, så de kan blive ved med at trives. Det er næsten som at købe en hundehvalp eller kattekilling, når man får den sirligt og forsigtigt indpakkede plante i sine arme. Jeg får altid en følelse af, at den fortjener ekstra og mere omhyggelig pleje en andre planter, fordi en del af Stigs hjerte følger med. Stig er nemlig helt speciel - alene af den grund, at han har to fødselsdage på grund af sit nye hjerte. Pudsigt nok har de sidste to gange, jeg har været der, helt tilfældigt været på hans fødselsdage. Første gang sang vi fødselsdagssang for ham, da vi opdagede det - anden gang fik vi fortalt historien om hans nye hjerte. Det er altid en helt speciel oplevelse at handle med ham på Gisselfeld.
I efteråret tog jeg planten indendøre, og hele vinteren har jeg nippet de visne blade, vandet sparsomt og når solen skinner, trækker jeg den indimellem lidt ud i solens varme stråler, så den kan fornemme, at nu er det snart ved at være tid igen. Jeg er sikker på, at den bliver endnu større og flottere i år. Jeg bliver vist snart nødt til invitere manden på en kærestetur til Paradehuset, Gisselfeld og Paradishaven - og mon ikke det ender med et par planteeksemplarer mere.


1 kommentar:

Claus Dalby sagde ...

Tak for link, nu er du også på min liste. Fin blog, du har. Jeg fik noget af et chok, da fuglene begyndte at synge.