mandag den 28. februar 2011

I morgen bliver det forår

Kalenderen siger sørme forår i morgen.
Var det mon bare mig eller sang solsorten sin forårssang her til aften. Synes så bestemt, at det lød sådan. 

Marts er en god måned, hvor alle løgvæksterne for alvor begynder at myldre frem, og inden længe har vi et kæmpe blomsterflor i haven igen. Jeg glæder mig især til at se mine roser vågne langsomt op igen.

Det er efterhånden også ved at være så lyst, når vi kommer hjem fra arbejde, at der er tid til at gå en runde i haven og følge planternes vækst dag for dag. Jeg er altid spændt på, om de alle har klaret vinteren uden for mange frostskader. Jeg fjerner de gamle visne blade fra jorden i et forsøg på at undgå de voldsomme angreb af stråleplet, der de sidste to sæsoner har skæmmet de fleste af roserne. I år vil jeg sætte tidligere ind med Baymat Ultra og håbe, at det er mere effektivt, så jeg kan holde roserne flotte til langt hen i efteråret.


Én af mine yndlingsroser.  
Rosen har gul/orange knopper, men udsprunget er farven som et flammehav.
Fantastisk flot og med pænt store blomster.Hvis nogen kender navnet på den, så skriv endelig.
Mit bedste bud er nok, at det er en Piccadilly.

4 kommentarer:

Cathrine sagde ...

Hei:) Har akkurat oppdaget bloggen din og måtte bare kommentere! Nydelige bilder! Hva slags planter har du bak de vakre rosene på det siste bildet? De hvite og blå spirene. Er det Delphinuium? Jeg legger meg til som følger:) Ha en fin kveld:) Hilsen Cathrine

Lavendelkrogen sagde ...

Kære Cathrine.
Velkommen på min blog og tak for de fine ord. Den hvide bag ved rosen er en Salvia nemorosa "Schneehügel" og den blå er en Salvia nemorosa "Ostfriesland".
Ha´ en god aften.
Venlig hilsen
Dorthe Christina

Cathrine sagde ...

Åja:) De var kjempefine! De må jeg føre opp på ønskelisten min!Tusen takk for svar! Cathrine

Cathrine sagde ...

Ps Tusen takk for veldig hyggelig kommentar hos meg:) Så den først nå. Da vil jeg oppfordre deg til å ta turen til Vestlandet og det fantastiske kystlandskap vi har her:) Jeg er selv veldig glad i Danmark (men det er jo alle nordmenn!). Har sett mye av Danmark fra bil ,men også leid hus helt syd, ikke så langt fra Haderslev. Det blir spennende å se hvordan det våres i hagen din:) Tipper nok det går fortere hos deg enn her oppe hos meg:)