onsdag den 16. februar 2011

Julerose eller påskeklokke?
Her er så et billede af min påskeklokke - det tror jeg da i hvert fald, at det er. Fotoet er fra sidste sæson, men inden længe, står den atter i fuld blomst igen. For nogle uger siden klippede jeg alle de gamle blade af, så de nye blomster, der allerede pibler frem i bunden kan spire uhindret frem.
Jeg er altid lidt i tvivl om forskellen på juleroser og påskeklokker. Bladenes form og blomstringstidspunktet giver svaret - hvis man kan huske forskellen. Tror lige, at jeg laver et lille smut forbi Claus Dalbys blog for at studere de skønne Helleborus,som fås i et væld af farver. Har endnu ikke fået købt hans bog "Juleroser og Påskeklokker", men den står højt på ønskesedlen. Gav min mor den i fødselsdagsgave og har smugkigget lidt - og den kan klart anbefales.
Kig også forbi din lokale planteskole lige nu, hvor det bugner med Helleborus - og hvor du også kan få råd og vejledning om planten. Vores lokale Bo & Grønt har dem på tilbud til næsten ingen penge lige nu, så jeg kommer nok til at køre forbi én af de nærmeste dage.

                               

                           

                          

1 kommentar:

Hyldemor sagde ...

Hejsa...
Sikke nogle dejlige smukke blomster! Åh hvor vi trænger til forår! ;-)
Kh Maria