mandag den 21. februar 2011

Klokkeranke

Her er så årets første såning og et af sæsonens eksperimenter - Klokkeranke - Cobaea scandens (blå).
På frøposen fra Green Garden, som er købt på den lokale planteskole, står der, at man kan forkultivere fra midten af februar. Det blev hermed gjort, og de første spirer myldrede frem på rekordtid, og flere er stærkt på vej.
Som helt nybegynder med hensyn til dyrkning af Klokkeranke er jeg super spændt på resultatet. Planten kan blive mellem 200-400 cm, og efter planen skal den have lov til at boltre sig op ad stolperne på den overdækkede terrasse i selskab med en stor rosenskønhed (se tidligere indlæg).


Har netop i dag set, at Claus Dalby starter minikursus i Klokkerankedyrkning i starten af marts måned, som ifølge Claus, er det ideelle såtidspunkt. Så for den da - håber så sandelig ikke, at mit tidlige såtidspunkt giver et ringere resultat. Indtil videre ser det dog ud til, at de klarer sig fint i en solrig og sydvendt vindueskarm i mit hjemmelavede "drivhus" lavet af to sugerør og en opklippet frostpose. Inden længe får de deres helt egen potte at gro videre i.

Se billeder af denne fantastiske plante i fuld blomst på Claus' hjemmeside - http://www.clausdalby.dk/

Jeg tror, at jeg hopper med på minikurset. Skal lige nå ud og finde hvide klokkerankefrø, så jeg er klar til Claus´ blomsterskole.

1 kommentar:

line.dalgaarden sagde ...

Hejsa :)
Tak for de søde ord på min blog :)
Jeg har meldt mig på som fast læser på din blog - du tager nogle flotte billeder, og det ser ud til, at vi har mange af de samme interesser (Claus Dalby, pynt, loppefund, havens fugle, dekorationer osv. osv. osv.)
Jeg glæder mig til at følge med her!
Hej fra Line
P.S. Jeg må indrømme, at jeg slog højttaleren fra... Fuglesang er dejligt, men jeg blev helt forskrækket...