onsdag den 9. februar 2011

Min nye lyserøde have

Her ser I så mit nye rosa dahliabed.
Det bliver det i hvert fald i løbet af sommeren. Sidste år kastede jeg mig ud i mit første Dahlia-eksperiment nogensinde. Det lykkedes faktisk at få fremdrevet 3 rimelig flotte eksemplarer fra knolde. De var lang tid om at komme i gang, men jeg skal lige love for, at de kom efter det. Dog knapt så høje, som jeg havde håbet på, men jeg gætter på, at årsagen skal findes i for sparsom gødning og placering i krukker. Overvejer at sætte dem på friland i år. Nogle erfaringer rigere vil jeg i år forsøge at lave et fantastisk dahliabed afstemt i rosa farver med en enkelt pink til at krydre farvespillet lidt. Inspireret af Claus Dalby vil jeg holde mig til en snævert farvevalg, så ikke det kommer til at ligne, det Claus kalder et skydetelt i et tivoli. Jeg er helt enig med ham. Jeg synes, at man opnår et meget mere roligt og smukt resultat ved at begrænse sig farvemæssigt, når det drejer som om de smukke dahlia.

Her ser I så årets frøindkøb. Glæder mig specielt til frøkenhat og irlandsklokken - begge i limegrøn. Tror det bliver fantastisk flot at bruge dem sammen med for eksempel den hvide mammelukærme eller de rosa dahliablomster. De lilla klokkerankefrø er nu i jord indendøre, så nu venter jeg spændt på at se, at de første spirer dukker op. Øverst til venstre valmuer, som skal sås i krukker. Var så heldig at få en pose med skønne valmuefrø fra Claus Dalby sidste år, men ak...noget gik galt. Ikke en eneste valmue dukkede op. Er bange for, at de andre stauder i bedet overhalede dem, så de ikke fik lys nok. Håber, at de måske har overlevet og kommer i år. Har nemlig i efteråret ryddet gevaldigt ud i bedet, da nogle af stauderne havde bredt sig uhæmmet. Det var vist også det sidste stykke jord, jeg ikke havde været igennem, siden vi flyttede ind. Ellers tror jeg faktisk, at jeg har flyttet de fleste stauder til bedre placeringer i haven. Hvis jeg synes helheden er forkert flytter eller deler jeg stauderne - det er det dejlige ved dem - de kan nemlig tåle det. Især sankthansurt som faktisk kræver en deling med jævne mellemrum, hvis man vil undgå et hul i midten af planten.
Jomfru i det grønne er også et eksperiment. Jeg er vild med den flotte blå farve, som sikkert også vil være fantastisk sammen med de limegrønne frøkenhat.

Ingen kommentarer: