søndag den 20. marts 2011

En dejlig søndag

En dejlig og lang søndag er nu ved at runde af. Det har været store havedag. Vejret var ellers ikke det bedste til at starte med. Ingen sol og ingen varme i luften, men over middag brød de første stråler uventet igennem og eftermiddagen var dejlig solrig. 


Kaos før orden. I dag var det så drivhusets tur. En større udrydning af gamle visne blade var nødvendig inden rengøringen for alvor kunne begynde.


Der er desværre adskillige ruder, der er revnet i løbet af denne vinter - og dertil alle dem, vi ikke fik skiftet sidste år. En laaaang liste med de mange forskellige mål blev noteret. Nu skal vi så bare lige finde en glarmester, der kan klare den opgave inden alt for længe.


Der er ikke meget fransk charme over en vinstok uden for sæsonen. 


Og en større oprydning skal der vist også til for at skabe den rigtige forårsstemning.


Med stor entusiasme kastede min dejlige mand sig over opgaven med at højtryksrense drivhuset. En kold affære, som ikke er for de sarte. Varm kaffe og min datters nybagte marmorkage holdt ham kørende i flere timer. Imens forsøgte jeg at skabe lidt orden i kaoset omkring os. Det blev til mange sorte sække fyldt med haveaffald.


Der var også tid til det hyggelige - en inspektionsrunde i haven - og synet af denne dejlige rhododendron fyldt med knopper.


Vores lille cafésæt blev fundet frem og indviet med en kop skoldhed og meget tiltrængt kop kaffe i eftermiddagssolen.


En herlig blanding af alt lige fra vinterdekorationernes hyacint - og krokusløg, 3 nye buksbom, lidt stedmoderblomster og stauder fra sidste år, som jeg håber, der stadig er lidt liv i. Jeg fik også tømt en del krukker fra sidste år og plantet lidt af det nye ud.

Så alt i alt en dejlig dag i haven med mange gøremål - men hvor bliver man dog træt i kroppen og hovedet af både luften og det hårde arbejde. Selv hunden har kapituleret og ligger og snorker i sofaen adskillige timer før hendes normale sengetid.

Jeg bliver lige overrasket hvert år over, hvor dårlig haveform jeg er i. Et par dage med ømme muskler og led er en tilbagevendende pris for utrænet at kaste sig ud i en havemarathon. Det kan bare ikke være anderledes.3 kommentarer:

Vivik sagde ...

Det ser ud til, at i har været meget aktive i jeres have i dag. Dejligt at få ordnet noget derude :-)
Skønt at foråret endelig viser sit ansigt.

Hilsen Vivik

Cathrine sagde ...

Å, for en deilig søndag du har hatt! Så heldig du er:) Vi har hatt selskap hele helgen, så jeg har ikke fått tid til hverken hage eller blogg... Neste helg håper jeg det blir sol og litt tid til hagen! Du har en flott hage, jeg gleder meg til å se mer av den etter hvert! Jeg må få til noen hagebilder herfra også. Vi har bare så masse snø fortsatt, det frister ikke så veldig å vise det frem. Tusen takk for hjelp med rosen! Jeg er ikke helt sikker på om det er rett, men det var ganske likt! Jeg har sendt en mail til en som visstnok skal vite det meste om roser, så får vi se:) Jeg skal holde deg orientert! Ha en flott kveld:) Cathrine

Frøskuffen sagde ...

Ej, det skulle jeg have vidst: At varm kaffe og marmorkage kan få ens mand til i timevis at rengøre drivhus :)