lørdag den 26. marts 2011

Klokkeranker og stokroserSådan ser de ud nu de blå klokkeranker - og det er ved at være tid til en ompotning. Jeg skal lige ud i drivhuset i morgen og tælle mine potter for at være sikker på, at jeg har nok. Kommer nok til at indkøbe nogle ekstra til alle de spirer, der skal have egen potte inden længe.


Saftige og lysegrønne er de - og det er meget forårsagtigt og helt vidunderligt med alle de planter, der myldrer op i alle vindueskarmene i disse dage. Det går rigtig stærkt nu. Er sikker på, at man kan se dem gro, hvis man sad og kiggede på dem en time i eftermiddagssolen.


Forrest kan man lige ane et par anemonespirer, og jeg glæder mig rigtig meget til at se de fine blomster.


Dette er mine stokrosespirer - Alcea rosea Chaters Chamois-Rose. Jeg lagde to frø i hvert rum, og det ser ud til at de alle kommer op. De skal også snart have hver deres potte. I august måned vil jeg plante dem ud i haven og så er det bare at vente på at de forhåbentlig kommer med masser af skønne blomster i sommeren 2012.
 Chaters Chamois-Rose– Stokrosea rosea Chaters Chamois-Rose–

Sådan ser den ud - er den ikke bare smuk? Det bliver den første fyldte stokrose i haven - men bestemt ikke den sidste.

5 kommentarer:

Vivik sagde ...

Hvor ser dine planter fine ud :-)

krepsemor sagde ...

Så flotte klokkeranker! Jeg har også sådd klokkeranker, og nå, etter 7 dager begynner de å dukke hodet opp av jorden! Jeg har aldri sådd dem før, så dette blir en ny opplevelse =)
Jeg sådde også Ipomoea i år, og de er ivrige etter å klatre så hurtig de klarer! Jeg har forelsket meg i klatreplanter!
Ha en fin vår!

Susanne sagde ...

Det er så dejligt at følge den livskraft sådanne små frø og planter har. Det er en rigtig sød stokrose, som du bliver glad for :-)

Ina sagde ...

Der er rigtig kommet størrelse på dine klokkeranker.
Stokrosen bliver vidunderlig!

Hilsen Ina

Cathrine sagde ...

Hei Dorthe Christina:) Det ser veldig bra ut med spirene dine! Jeg har også pottet om mine klokkeranker, så nå får vi se om de skyter til himmels! De du har vist bilde av er vel "andreholdet" ditt? Hvordan går det med de første du sådde? Det hadde vært kjekt å se bilder:) Jeg har også sådd de doble stokkrosene, men mine er laaange og hengslete.Nydelig farge du har funnet! Det spørs om det går så bra. Ha en kjempefin søndag! Cathrine:)