lørdag den 5. marts 2011

New Dawn

Har haft nogle dejlige timer i haven her i eftermiddagen, hvor jeg bl.a. fik "trimmet" æbletræet. Roserne blev kigget efter, og der er små øjne på dem alle sammen. Jeg glæder mig rigtig meget til, at min New Dawn springer ud i år. Det er dens 3. år, og jeg tror, at den bliver endnu smukkere denne sommer. Jeg plantede den for tre år siden for at skjule en gul murstensvæg, og den er godt på vej.


Smukke sart rosa blomster.


Forår 2009 og godt på vej.


Sommer 2009.


Sommer 2010 med stor blomstring.
De enkelte roser var også meget større end de foregående år.
(Til venstre i krukken en "Bornholmerfigen").


Jeg elsker den lyserøde farve, som får hele terrassen til at lyse op. De ligner marcipanroser på en lækker kage - lige til at spise.

Hvis man sørger for at nippe de afblomstrende hoveder af, bliver den ved med at se frisk og nyudsprungen ud.
Jeg synes dog også, at den er smuk, når de lyserøde kronblade drysser fra den og ligger som et blødt tæppe ved foden af den.5 kommentarer:

Solsikke sagde ...

Hej Dorthe Christina.

Jeg faldt over din blog på Claus Dalbys blog.
Hvor er din rose smuk! Jeg har kigget meget interesseret på dine fotos, for jeg har også besluttet at plante en "New Dawn" rose op mod vores husmur. Og derfor er dine fotos jo rigtig motiverende og inspirerende. Din rose er hurtig vokset til, synes jeg.
Fortsat god weekend!
Mange hilsener Solsikke

Susanne sagde ...

New Dawn er en smuk rose og din er da godt nok kommet hurtigt efter det. Dejligt med sådanne dokumentationsbilleder, for ellers er det svært at huske, hvor meget den er vokset.

Ha' en dejlig solskinssøndag
Susanne

Cathrine sagde ...

Hei Dorthe:) Tusen takk for hyggelige ord hos meg:) For en nydelig klatrerose! Den må jeg skrive på min ønskeliste! Det er tydelig at du vet hvordan man skal få dem til å vokse! Tror jeg får få noen tips av deg etterhvert! Så koselig at du vil prøve min løvemunn! Send meg din adresse til cathrine.austboe.eide@gmail.com, så skal jeg sende deg en porsjon. JEg vil veldig gjerne prøve dine stokkroser! Så koselig å få en liten danske i hagen:) Ha en super dag! Klem fra Cathrine

Lene sagde ...

Jeg tror desværre min New Dawn er gået til her i vinter. Bliver nødt til at købe en ny, for den kan simpelthen ikke undværes.

lone.g sagde ...

det var dog fantastisk så smuk din New Dawn er! jeg købte en sidste år og glæder mig til at se den blomstre og vokse;-)

Hilsen Lone.g
ps har du ikke et "følg min blog", jeg har jo være og kikke da du lige var startet, men glemmer det, nå jeg ikke kan skrive at jeg følger din blog...