mandag den 28. marts 2011

Ompotningen

Søndag formiddag blev store ompotningsdag for klokkerankerne. Først fik de et par timer ude i kulden og det fine lys under den overdækkede terrasse i selskab med duftpelargonien Roberts lemon, clematis Hagley Hybrid og de to løjtnantshjerter, som jeg ikke tør plante ud endnu, før det er blevet lidt lunere. Mon nogen har erfaring med, hvornår de kan plantes ud på friland?

Kraftigt inspireret af Vivik fra Mit grønne univers fandt jeg denne løsning med bl.a. frugtkasser foret med plastik til at opbevare de mange potter, indtil de kan tåle at komme i drivhuset.

Frugtkasserne er nemme at flytte rundt med - men for pokker, hvor det fylder godt op i alle vindueskarmene. Min mand er overbevist om, at vi gror inde inden længe - og min teenagesøn er begyndt at blive lidt bekymret for, om jeg husker at "fodre" ham også - nu hvor meget af tiden går med at passe alle spirene. I ren desperation over pladsmanglen i vindueskarmene forsøgte jeg at overtale min søn til et par kasser i hans vindueskarm - svaret var et meget bestemt NEJ.

Et lille zinkbord fra terrassen fungerer fint som plantebord indendøre - og er nemt at flytte lidt væk fra solens skrappe stråler, så ikke bladene tager skade - et par enkelte af mine klokkeranker har fået for meget sol og er blevet lidt afblegede, men jeg håber, at de klarer den alligevel.

Nu er det bare at vente på, at de vokser sig endnu større. Efterfølgende har de alle fået et grillspyd af træ som støtte, og det ser ud til at fungere helt fint.

2 kommentarer:

Cathrine sagde ...

Ha-ha:D Må le litt her! Vi har samme problem, det er fullt over alt. Jeg har også prøvd å være oppfinnsom uten at familien jubler:/ Men ingen har så langt ytret frykt om at de skal gro inne;) For en flott benk du har ute! Jeg ønsker meg en slik også:) Tusen, tusen takk for veldig hyggelige ord hos meg:) Jeg er uendelig glad for å ha oppdaget deg og din blogg også!Ha en flott avslutning på kvelden, kjære du:) Cathrine

lone.g sagde ...

Kære Dorthe
Det ser hyggeligt og velkendt ud. Måske skulle jeg også forevige dagens såkasser, det er vildt så meget plads, der bliver i vindueskarmene når planterne kommer ud;-)
Hilsen Lone.g