onsdag den 23. marts 2011

Stemningsbilleder fra sommerhaven


Et frodigt hjørne af haven, som har en del skygge om sommeren pga. det store blommetræ. Her er også det store staudebed, som er mit projekt i år. Det har været temmelig rodet, siden vi flyttede ind, men i år vil jeg prøve at få lidt mere orden i det. Jeg har fjernet rigtig meget i efteråret, så det bliver måske lidt bart i starten. Jeg vil løbende plante nyt i det, når jeg ser, hvordan det udvikler sig i år.


Hele vejen langs med terrassen er der to store staudebede fyldt med lavendler, roser, salvie, katteurt, valmuer, hosta, høstanemoner, clematis, pæoner m.m. Vores kaniner bor i det lille hus bagved fliserne, hvor der stod et legehus, da vi flyttede ind. Til højre i billedet er et lille stykke "vild" natur med en lille kærlighedssti - det viser jeg billeder af senere, når vi er længere henne i foråret, og det er blevet grønt og frodigt.

Katteurt bagest, storkenæb, salvie og pæoner i knop forrest i billedet. Dette er mit skovbundsbed under de tre store fyrretræer. Jeg har plantet en del roser, som faktisk trives rimelig godt, trods lidt skygge. Jeg plantede nogle anemoner fra skoven sidste år, og jeg er meget spændt på, om de dukker op igen i år. Jeg tror, at jeg vil plante nogle bregner i bedet i år, for at gøre det lidt mere skovagtigt.

Vi har en stor og dejlig græsplane, som jeg nødigt vil undvære, men jeg tror sagtens, at jeg kan få plads til adskillige staudebede eller en rhododendron eller to mere rundt omkring med tiden.

7 kommentarer:

Ina sagde ...

Man kan ligefrem mærke sommervarmen på billederne ;-)
Dine hvide katteurt er skønne. Jeg tror også, jeg vil sådan nogle i min have.

Hilsen Ina

Cathrine sagde ...

For en nyyyydelig hage du har, Dorthe Christina! Du har gjort en fantastisk jobb! Det ser så deilig og frodig ut! Bregner kan du få av meg:P Vi har enorme mengder- de er over alt og jeg blir ikke kvitt de. Bare kom og hent! Litt morsomt at du ønsker noe jeg ønsker å bli kvitt! :) Blir spennende å se hvordan løvemunnen utvikler seg hos deg. Jeg har ikke fått stokkrosefrøene jeg fikk fra deg i jorden ennå, jeg måtte ut og kjøpe mer jord i går. Har kjøpt 200 l, så nå har jeg en stund fremover! Regner med det gjerne er for sent å få dem i blomst i år da, men da har jeg desto mer å glede meg til til neste år!I dag er det mildt og fint ute, ingen regn og jeg har fri! Jeg skal ut i hagen! Ha en finfin dag:) Cathrine

Lone sagde ...

Hej Dorthe Christina.
Dejligt med et sommer-kig i jeres have ... Skøn staude sammensætning i bedet langs huset :-)
Hyg dig.
Kh Lone

Vivik sagde ...

Det ser rigtig hyggeligt ud, hvor bliver det godt, når det bliver grønt i haverne igen :-)

Vivik sagde ...

Hvor der det dejligt ud.
Glæder mig rigtigt til, at det bliver sommer igen, når jeg ser dine billeder :-)

Lene sagde ...

Sikke en dejlig have du har, og især det smukke staudebed ved terrassen.

Lavendelkrogen sagde ...

Kære alle
Tak for alle kommentarerne. I kender sikkert alle glæden ved at sætte sit præg på sin egen have - og at det tager år at komme hele haven igennem. Vi går nu den fjerde sommer i møde og først nu, føler jeg, at det for alvor er blevet min have. Der er rigtig mange planter, der har flyttet plads, gamle urtebede er blevet nedlagt og træer og buske har fået en kraftig beskæring, så havens udtryk ikke længere er tilgroet, men lidt mere planlagt. Noget er ryddet helt ud, men det meste er bare flyttet til bedre steder i haven.
Og til Ina...de hvide stauder er salvier. Jeg har dem også i blå, men de hvide lyser rigtig flot op og giver lidt ro, når man har mange forskellige farver i staudebedet. Jeg drømmer om flotte staudebede i samme farvetoner, men det kræver nok et par nye bede - men hvem ved, det bliver måske de næste projekter i haven.
Mange hilsner til jer alle herfra.