torsdag den 28. april 2011

Vores nye bøgehæk

2. Påskedag kom den nye bøgehæk i jorden. Det tog faktisk ikke så lang tid, som vi havde regnet med, men det var hårdt arbejde. Nu skal der så bare vandes og vandes og holdes frit for ukrudt. 
Hvis vi er heldige dukker de første lysegrønne blade op i løbet af weekenden, og mon ikke der inden længe står en fin og lysegrøn lille hæk.

Det er et værre rod, mens det står på, og der er jord alle vegne, men vejret var fint og arbejdet skred planmæssigt frem stykke for stykke.

Planterne blev lagt klar, så de hurtigt kunne komme i jorden. De så godt nok lidt livløse ud, men man kunne lige ane noget lysegrønt i knopperne.

Vand, vand og masser af vand - så kan det vist ikke gå helt galt.
Vi glæder os fantastisk meget til vores nye lysegrønne bøgehæk springer ud og forhåbentlig hurtigt vokser sig en del større.

3 kommentarer:

JOC sagde ...

Det skal nok blive rigtigt godt. Jeg har selv plantet en i efteråret. Der er meget tørt allerede, så den har også fået en grundig vanding, men der er kun 2-3 af hækplanterne der er sprunget ud endnu. Forhåbentligt bliver den pæn og tæt om nogle år.

Jeg besøger i øvrigt ofte din blog, men det er første gang jeg lægger en hilsen. Jeg tænkte på om du ved om der findes en måde, hvor jeg kan slå fuglelydene fra permanent, så jeg ikke behøver slå dem fra hver gang jeg læser et indlæg eller forstørrer et billede?

vh. JOC

Vivik sagde ...

Det skal nok blive flot med jeres bøgehæk :-) Jeg syntes en bøgehæk, er en af de flotteste klippede hække man kan ha.
Du har ganske ret i, at den skal have vand i rigelige mængder, for at komme godt i gang.

Eva sagde ...

Et godt tip til nyplantet hæk er

1. Vand
2. Hold fri for ukrudt
3. Læg lidt kompostjord på i efterået det gør underværker og sætter virkeligt gang i væksten til næste år. Blot et par cm. Endeligt ikke for meget. ;)

Held og lykke med hækken. Bare det var mig. Vi har en stikkende berberis hæk som jeg er godt træt af. ;)