lørdag den 9. juli 2011

Dagens høst


Efter en dejlig eftermiddag på planteskolen gik der fuldstændig Camilla Plum i den, da jeg kom hjem.


Først blev alle bærbuskene rippet. Det gik hurtigt - de er nemlig ikke særlig store endnu. Der røg også lige nogle rabarberstængler med, selv om de faktisk ikke er særlig gode lige nu pga. deres høje indhold af oxalsyre. Har læst et sted, at det er bedst at trække før Sankt Hans og så igen efter 1. august.
 


Derefter blev der skyllet og nippet, og så var der ligesom ikke lang vej til at sukker, gryder, glas og atamon blev fundet frem. Stikkelbærene ved jeg endnu ikke, hvad jeg gør ved. Skal lige kigge i nogle at mine syltebøger og ugeblade efter en god opskrift. Lavede marmelade sidste år, men det blev ikke rigtig spist. Synes jeg har set en opskrift med stikkelsbær og flødeskum i en herlig sommersymfoni.


Solbærene blev til to glas marmelade. Mums...glæder mig allerede til søndagsmorgenbordet.


Rabarberne blev til en smuldrekage med mandler. En fin søndagseftermiddagskage på terrassen - men ikke før bøgehækken er klippet og græsset slået.


Hele herligheden - fra have til mave.

3 kommentarer:

Frk. Anemone sagde ...

Mums, lækker kage - dejligt med alle de bær fra haven. Så er der både til smoothies og tærter.

Frk. Anemone sagde ...

Mums, dejlig rababerkage. Sikke en masse dejlige bær - så er der både til smoothies og tærter.

Didde sagde ...

Det ser godt ud, hvad endte du med at gøre ved stikkelsbærrene?
Vi fik heller ikke spist vores stikkelsbærmarmelade sidste år, så jeg brugte den til at lave romkugler med, sammen med nogle kagerester.
Nu har jeg 3 buske der bugner, så i år vil jeg prøve noget andet.

Didde