torsdag den 8. september 2011

Det lakker mod enden...

Ja - det var så den sommer. Slut med dasetid i hængekøjen. Slut med sommerfugle i hobevis, der frejdigt slår sig ned i havens blomster, eller som to og to i kåd leg lader sig hvirvle med af vinden.


Det er nu, at jeg skal minde mig selv om, at jeg elsker efteråret med alle dets dufte og farver. Jeg elsker den stemning, der opstår, når vi efter en lang og dejlig sommer igen trækker os ind i vores huler og tænder hav af levende lys, imens tusmørket alt for hurtigt sænker sig. Duftene fra simrende gryderetter eller ovnbagte delikatesser, der efterhånden vinder over sommeren grillfeber. Jeg elsker det - synes bare ikke jeg er klar til efteråret endnu - ikke i år. Vi mangler simpelthen noget sommer. Heldigvis er der stadig sommer i drivhuset. Her gror det lystigt, og her kan man stadig nyde duften fra den kæmpe duftpelargonie fra Orangeriet på Gisselfeld, der blander sig med duften af lathyrus og roser.


Det er bare med at nyde alle sommerherlighederne inden efteråret for alvor sætter ind.

           

Tiden kan nu passende bruges til at kigge i alle de dejlige plantebøger, der efterhånden har hobet sig op i reolen. Nye rosendrømme fødes, og næste års frøønsker noteres. Forleden fik jeg en fantastisk og længe ventet overraskelse med posten. Kataloget 2011/2012 fra David Austin fandt endelig vej fra England til Danmark. For folk der ikke er alvorlig ramt af rosenpassionen, kan det sikkert synes underligt, at et katalog kan bringe så meget glæde. For mig er det bedre end den bedste roman, og jeg sover næsten med kataloget under hovedpuden (ahrrr...så på natbordet da). Hele 120 sider med rosenherligheder.


Et sidste billede fra drivhuset med de grønne og næsten stenfri druer, der endnu ikke er modne. De blå er for længst spiseklar - søde og lækre, men desværre også med sten i. Sidste år blev jeg træt af alle stenene - skar alle klaser ned og puttede dem i en kæmpegryde, som gav flere liter sød vindruesaft, som vi nød vinteren igennem.


  

7 kommentarer:

Lene sagde ...

Hvor er det synd for dig, at du ikke kan komme i haven. Jeg håber snart du bliver frisk igen. En maveforgiftning er ikke til at spøge med!
Kunne jeg lokke opskriften til druesaft ud af dig?

Lavendelkrogen sagde ...

Hej Lene
Hyggeligt med en hilsen fra dig. Har lige opdateret mig på din hjemmeside med bl.a. gensyn af dit vidunderlige citrontræ. Druesaften lavede jeg faktisk lidt på gefühl. Skyllede og "ribbede druerne". Hældte vand over og tilsatte en god mængde sukker. Tror faktisk også, at jeg kom saft af 1 citron i for syrlighedens skyld. Kogte hele herligheden op i vel nok en halv times tid. Siede drueskaller og sten fra og tilsatte Atamon. Vi kan ikke nå at spise alle vores druer, og så er det jo en herlig og sund måde at få udnyttet de sidste druer på. Kh Dorthe

Frk. Anemone sagde ...

Sikke et fantastisk drivhus du har :) Der er stemning for alle pengene.

Ja, efterår kommer lige så stille, men der kan vi nu også godt få nogle dejlige dage, hvis bare det ikke regner og rusker for meget.

Jeg fik også Austin-kataloget med posten. Det er da en dejlig billedbog at bladre i og sætte krydser i - man bliver bare så glad at at "læse" i sådan nogle bøger.

God bedring - håber snart du er klar til lidt havearbejde igen.

Ulla

Annette sagde ...

Håber du snart er frisk igen. Jeg er også vild med roser så jeg skulle måske bestille et katalog fra Austin. Min forhave som gerne skulle være en rosenhave, skal gøre klar i år. Jeg gider ikke igen fjerne ukrudt fra bede med bar jord til næste år:O)
God bedring.
Annette

Hanne i haven sagde ...

Hvor ser der dejligt og frodigt ud i dit drivhus, og ja, det er bare med at nyde løs.
Jeg kan godt forstå at du ikke føler dig klar til efterår, når du er blevet snydt for de sidste to måneder.
Jeg blev også snydt for hele foråret pga. sygdom, og jeg føler at havelivet er forsvundet alt for hurtigt i år.
Men så må vi glæde os til et dejligt langt have-liv til næste år, og drømme med kataloger som dit :-)
Rigtig god bedring herfra.

Tim Skovrup sagde ...

din stakkel... god bedring, og den fine katalog du har modtaget kan vel i værste fald blive en dyr fornøjelse ha..ha..
nå..ja.. men go' weekend

Landbohaven sagde ...

Rigtig gode billeder.
Dejlig drivhus du har.
God bedring.