lørdag den 17. september 2011

Vindruer i store mængder


  
  
Så er alle de blå druer klar til at blive høstet. De er søde og lækre, og vi spiser og vi spiser - men det bugner stadig i drivhuset.

Jeg ser altid frem til dette tidspunkt på året. Godt nok er det umådelig sørgeligt, at sommeren ligger bag os, men de vidunderlige druer og de mange store grønne blade giver en fantastisk eksotisk stemning i drivhuset. 

I vores køkken er fade og skåle fyldte til randen, så man bare kan forsyne sig med de mange vitaminer og mineraler, som druer er rige på. Ungerne nupper af og til også et par klaser med i skole. Druer skal man simpelthen frådse i.

Den frodighed de to vinstokke kan præstere i mit lille drivhus er helt overvældende, og jeg kan kun anbefale, at man anskaffer sig en stok eller to. Mine er plantet direkte i jorden - én i hver af de to bageste hjørner.  
 

Det er første år, at den grønne vinstok for alvor sætter druer. Sidste år havde vi kun to små klasser - og de smagte helt vidunderligt. Derfor var det en dejlig overraskelse, da jeg opdagede, hvor mange druer, vi kunne se frem til i år. De er stadig ikke helt modne, og jeg vil gætte på, at der nok går et par uger eller tre, før de er helt spiseklar.

Jeg kender desværre ikke navnene på de to sorter. De blå er søde og meget saftrige, men desværre er der en del kerner i dem, men de er nu rigtig gode alligevel. De grønne druer er også søde, men med mere syrlighed end de blå. Der gør dem bare rigtig friske og dejlige - og så har de næsten ingen kerner.

I mit næste indlæg vil jeg vise, hvad jeg gør med de mange druer, som vi ikke kan nå at spise.

4 kommentarer:

Vivik sagde ...

Det ser helt fantstisk ud :-) Jeres druer er virkelig flotte.

Landbohaven sagde ...

Hvor ser jeres druer fine ud.
Vi har desværre kun fået et par klaser i år.

Susanne sagde ...

Mums det ser lækkert ud både de grønne og blå. De ser meget store og frodige ud :-)

Vi har blå i drivhuset og der er også flere end vi kan nå at spise, så jeg venter i spænding på at høre, hvad du bruger dem til :-)

Ogrodnictwo od A do Z sagde ...

Znakomite zbiory. Bardzo smakowicie wygląda !!!

Pozdrawiam
Grzegorz