torsdag den 12. april 2012

Peruhue i Alpaca

Så kom der lidt gang i strikkeriet efter et lille impulskøb forleden. En ny strikkebog fuld af de skønneste opskrifter. Alpaca-garnet blev straks fundet frem og sofabordet hurtigt omdannet til en lille kreativ oase med alt inden for rækkevidde.  


Her er den så - min nyerhvervede strikkebog. Sødt og Blødt - strik til små prinser & prinsesser af Lene Holme Samsøe. Fuld af lækre opskrifter, der bare venter på at blive strikket. Min store teenagedatter blev godt nok lidt bekymret, da hun så bogen - og jeg måtte forsikre både hende og svigersønnen om, at det på ingen måde var en hentydning til, at jeg skulle være klar til næste generation, for det er jeg IKKE. Jeg måtte bare eje denne bog med de skønneste opskrifter i - og faktisk mest på grund af peruhuen.


Mit lille udvalg af Alpaca-garn. Blødt og lækkert og i 100 % lamauld.


Jeg elsker at sætte de forskellige nøgler sammen for at finde gode farvekombinationer. Det tager ofte rigtig lang tid, for det kan være svært at beslutte sig.


Så kom den første peruhue på pinde. Opskriften er nem at følge, og arbejdet vokser hurtigt. Skønt med et strikkearbejde, der ikke tager uger eller måneder, og som ikke er tungt at sidde med.Og så det færdige resultat som jeg er ganske godt tilfreds med. De næste huer bliver dog nok ensfarvede eller melerede, da overgangene mellem farverne ikke blev helt så pæne, som jeg havde håbet på - og der er rigtig mange ender, der skal hæftes, når man har mange farveskift.

 
  
Midt i den kreative proces blev der også lige tid til en omgang lak i en dejlig syrenagtig nuance. Inspireret af farven har jeg nu leget lidt med de lilla nuancer, så næste peruhue bliver vist lige så "tøset", som den ovenfor.

2 kommentarer:

Frk. Anemone sagde ...

Lækkert garn og søde modeller :) Hvor er det sjovt med endnu en haveblogger, der strikker?

Ulla

PS. neglelakken er da vist "din" farve... lidt spræl må der til.

mamses oase sagde ...

Lækkert garn :-D Sød hue du har strikket. Den ser spændende ud din nye strikkebog.
Må jeg have lov at spørge, hvordan du har fået det skønne fuglesang på din blog? Det kunne jeg da også godt tænke mig.

Marianne.